Qui som?

Agermanament > Qui somL’any 1992 un grup de vuit joves d’Igualada realitzà un camp de treball a la comunitat de Nueva Esperanza (El Salvador). En el context d’un país que havia viscut anys de repressió i guerra i que, finalment, aquell mateix any signava els Acords de Pau, es plantejà seguir la tasca iniciada amb el camp de treball a través d’un agermanament. Amb això es pretenia donar suport i reconeixement a un grup de camperols que lluitaven per sortir de l’abandó i pobresa crònica a què havien estat sotmesos i, per altra part, facilitar el desenvolupament de projectes que poguessin millorar les seves condicions de vida.

Per tal de donar continuïtat i sentit al protocol d’agermanament signat entre l’Ajuntament d’Igualada i la comunitat de Nueva Esperanza l’any 1993, es creà l’Associació d’Agermanament amb un doble objectiu:

  • Sensibilitzar sobre les desigualtats entre països rics i països empobrits a partir el coneixement de la realitat concreta d’una zona d’El Salvador.
  • Promocionar projectes per al desenvolupament de Nueva Esperanza i de comunitats veïnes en diferents camps: educació, música, sanitat, suport a la cooperativa agrícola.

    Per això l’Associació porta a terme un seguit d’activitats com xerrades, exposicions, intercanvis entre joves d’Igualada i de Nueva Esperanza, i treball conjunt amb escoles i instituts.