dijous, 11 de març del 2010

Visita d'ACUDESBAL

La setmana que ve arriben a Barcelona en Mario, president d'ACUDESBAL i Gilberto, responsable dels projectes culturals i de desenvolupament dels joves.

ACUDESBAL (Asociación Intercomunal de Comunidades Unidas para el Desarrollo Económico y Social del Bajo Lempa), és una associació que aglutina les comunitats del Bajo Lempa i que ens els últims anys ha esdevingut una peça clau en el desenvolupament de la zona. La força que els ha donat la incorporació de joves, alguns d'ells beneficiaris de les beques universitàries, es nota amb les idees, inquietuds i projectes que estan intentant tirar endavant. El setembre passat van manifestar la seva voluntat de venir a Catalunya per tal de trobar nou finançament i complicitats pels seus projectes. Des d'Horta i Igualada vam prendre la iniciativa d'intentar coordinar aquest repte, sobretot perquè també ens plantejava moltes preguntes a nosaltres relacionades amb la col·laboració amb El Salvador, el Bajo Lempa i Nueva Esperanza després de quasi 20 anys d'intercanvis ininterromputs.

Un element afegit és que aquest viatge se l'han pagat des d'El Salvador, a diferència de les altres vegades en què quasi sempre han estat convidats. Aquest fet ha implicat identificar per les dues parts quines eren les expectatives del viatge i pensar quins beneficis se'n podien treure, sobretot en un context actual on no és fàcil trobar subvencions i menys per entitats i associacions de les nostres dimensions. Finalment, a partir de múltiples idees i contactes hem intentat identificar actors del nostre entorn, relativament accessibles, que més enllà dels aspectes econòmics poguessin generar també col·laboracions amb l'intercanvi de coneixement, experiències i accions comunes.

En dos documents adjunts hi trobareu una descripció d'ACUDESBAL i un projecte global que pretén ser un marc de referència per als diferents projectes que es vagin desenvolupant.

També trobareu un altre document amb el calendari de visites. Aquest programa és provisional i hi falten algunes de les activitats de Barcelona. De totes maneres ja us anirem actualitzant.

ACUDESBAL [pdf]
Programa d'ACUDESBAL [pdf]
Calendari de la visita