dimarts, 22 d’abril del 2008

Presentació del llibre "Tierras pagadas a precio de sangre", d'Ángel Arnaiz a Igualada

El proper dissabte 26 d’abril, a les 11:30 del matí, a la Biblioteca Central d’Igualada es presentarà el llibre Tierras pagadas a precio de sangre que recull els testimonis dels camperols del Bajo Lempa (El Salvador) on expliquen la seva lluita per sobreviure la guerra civil, defensar els seus drets i aconseguir unes condicions de vida dignes. Tots aquests testimonis han estat recollits per Àngel Arnaiz, el padre Angel, que ja ens ha visitat diverses vegades.

En aquesta ocasió l’acompanyen tres joves, fills de testimonis recollits en el llibre, i que representen la continuació d’aquesta lluita perquè el món rural a Amèrica Central surti de l’oblit crònic per part dels governs. Aquests joves representen, també, una primera generació de camperols que gràcies a l’ajut internacional han pogut accedir als estudis universitaris.
+ informació

Organitza: Associació d'Agermanament Igualada-Nueva Esperanza i Comissió Catalunya-El Salvador.

dissabte, 19 d’abril del 2008

Presentació del llibre "Tierras pagadas a precio de sangre"

Persones de les comunitats del Bajo Lempa (El Salvador), han estat un mes visitant Catalunya. Un dels motius de la visita ha estat la presetnació del llibre Tierras pagadas a precio de sangre, escrit per Angel Arnaiz Quintana, un dominic burgalès instal·lat a l’Amèrica Central des de la dècada dels vuitanta i que des de fa més de quinze anys viu a El Salvador. Els seus protagonistes són els habitants de la salvadorenya regió del Bajo Lempa, camperols que relaten aquí la seva lluita diària -des de la Guerra Civil, l’exili i la recuperació de les terres- per la subsistència en un món rural absolutament oblidat pel govern.

El vídeo recull la presentació del llibre a l'impremta El Tinter, que ha col·laborat en l'edició del llibre, juntament amb el col·lectiu Catalunya - Bajo Lempa i l'Agermanament.




dilluns, 7 d’abril del 2008

Concert per Centreamèrica


Aquest concert solidari comptarà amb la presència de Dj Pepinho i Xazzar, amb la seva fussió de música Yidish, Klezmer, i Jazz.

Dissabte 12 d'abril a les 22:30hLloc: Boca Nord (Agudells 37 - 45, Barcelona)

Entrada a taquilla: 5 €

Organitza: Comissió Catalunya - El Salvador (http://www.bajolempa.blogspot.com/) i Cooperacció Horta-Guinardó